Jäsenhuone|Työhuone

Joukkueissa tapahtuu

FC Honka kohtaa Kuopion KMF:n naisten liigan ottelussa lauantaina 4.8. klo 15 Tapiolan urheilupuistossa. Ottelu on tärkeä molemmille joukkueille: FC Honka tarvitsee pisteitä johtopaikan säilyttämiseksi ja KMF noustaakseen ylempään loppusarjaan. Ottelu on samalla FC Hongan viimeinen esiintyminen kotiyleisön edessä ennen ensi viikon Uefan naisten cupin ensimmäisen kierroksen otteluita Färsaarilla. Lauantaina on siis honkalaisilla hieno mahdollisuus paikan päällä toivottaa onnea ja menestystä naisten edustusjoukkueelle vaativalle ja haastavalle matkalle. Kaikilla alle 16-vuotiailla sekä FC Hongan pelaajilla ja valmentajilla on vapaa pääsy naisten joukkueen kotiotteluihin
FC Hongan Tanoke jalkapallokoulu harjoittelee Tapiolan Urheilupuistossa 30.7.-27.8.07 klo 18-19. FC Hongan Tanoke harkkaryhmä jatkaa harjoituksia 1.8.07 klo 18 -96 syntyneet ja klo 19 -97 ja -98 syntyneet.
Uefan naisten cupin ensimmäinen karsintakierros arvottiin torstaina Sveitsin Nyonissa. Suomea edustava viime kauden mestari FC Honka pelaa elokuun toisella viikolla karsintaturnauksensa Fäärsaarilla. Naisten Uefa-cupin ensimmäisellä kierroksella 8.-14. elokuuta FC Honka kohtaa Fäärsaarten Klaksvíkar Ítróttarfelagin sekä Islannin Valur Reykjavíkin ja Hollannin ADO Den Haagin. FC Hongan vaihtoehtoina arvonnassa olivat karsintaturnaus Fäärsaarilla tai Itävallassa. Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan FC Hongalle osui arvonnassa huonompi vaihtoehto kahdesta mahdollisesta: -Fäärsaarille matka on vaikea ja kallis. Itävallan vaihtoehdossa myös ykköskorin joukkue olisi voinut olla helpompi kuin nyt vastaan asettuva Islannin Valur Reykjavík. FC Hongan tulevista vastustajista Uefa-cupissa Saloranta tietää tässä vaiheessa, että Islannin mestari Valur Reykjavík on käytännössä sama kuin maan menestyvä naisten maajoukkue. -Hollannissa alkaa syksyllä ammattilaissarja ja ADO Den Haag on yksi sen joukkueista. Fäärsaaret on arvoitus, mutta kotikentällä Klaksvíkar Ítróttarfelag on varmasti vaikea kohdata. Fäärsaarten miesten joukkuehan putosi niukasti Intertoto-cupissa, joten kyllä siellä jalkapalloa osataan pelata. Saloranta saa mahdollisuuden tutustua fäärsaarelaiseen jalkapalloon kun hänen valmentamansa Suomen U16-tyttöjen maajoukkue kohtaa Fäärsaaret EM-karsintalohkossa. Uefan naisten cupin ensimmäinen karsintakierros pelataan kymmenessä neljän joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat ja karsintakierroksen paras kakkonen jatkavat toiselle kierrokselle, joka pelataan lokakuussa. Viime kauden parhaat, eli Arsenal, Umeå IK, 1. FFC Frankfurt, Brøndby IF ja Kolbotn IL tulevat mukaan cupin toisella kierroksella.
Boris Wistuban ja Niko Laihon valmentamat A-pojat palasivat SM-sarjaan syksyksi. Joukkue pelasi koko sarjan menettämättä yhtään pistettä 9 pelaamassaan ottelussa. Maaliero oli 47-7. Hongan A2 eli Honka Nero sen sijaan ei noussut ykköseen, vaikka voittikin alkukarsintalohkonsa. Jatkokarsinnoissa Nero hävisi Tammisaaressa EIF:lle 3-1 ja kotonaan HPS:lle 1-3.
Lomman ns. epävirallinen Ruotsin mestaruusturnaus toiselta nimeltään Sydvatten Cup järjestettiin 33. kerran Lommassa Malmön lähellä. Ruotsalaiset joukkueet arvostavat tämän turnauksen tärkeimmäksi turnaukseksi maassaan – siitä ns. Ruotsin mestaruus lähtee. Turnaukseen osallistuu vuosittain myös 1 joukkue Suomesta, 1 Tanskasta ja 1 Norjasta. FC Honka oli mukana viidettä kertaa. Viime vuonna Honka voitti turnauksen ja hyvä oli menestys myös tänä vuonna. Juha Lammisen valmentama joukkue hävisi avausottelun BK Astriolle maalein 1-3, mutta voitti sen jälkeen IK Franken 2-0 ja Djurgårdenin 1-0. Jatkolohkossa voitettiin ensin AIK Tukholmasta 4-2, pelattiin maaliton tasapeli turnauksen ehdottoman ennakkosuosikin Brommapojkarnan kanssa sekä voitettiin Vellinge IF maalein 4-1. Tuloksena oli jatkolohkon kakkossija, koska joukkueen maaliero oli selvästi Brommaa huonompi. Bromma voitti finaalissa Malmö FF:n 2-0 ja Honka pronssiottelussa Boo FF:n 1-0. Turnauksen viides oli AIK, joka voitti Hammarbyn päätösottelussa 3-0. Hongasta oli mukana 16 pelaajaa. Turnaus pelattiin erinomaisilla nurmikentillä ja Hongan esitykset saivat paljon arvostusta ruotsalaisjoukkueiden taholta. 94-poikien osalta turnausmatka oli jo kevään kolmas. Kokoonpanot ovat vaihdelleet turnauksesta toiseen jonkin verran. Toukokuun puolivälissä Honka osallistui Norhalnen turnaukseen Jyllannissa Tanskassa voittaen turnauksen 1-luokan. Kesäkuun alussa pelattiin huippukovassa Celler Masters turnauksessa Cellessä, jossa voitettiin mm. Manchester United kahdesti maalein 4-2 ja 2-1. Jatkopeleistä karsiuduttiin lohkokolmosten vertailun perusteella. Loppusijoitus oli 19.
FC Honka Gepardit keltaiset vei ylivoimaisesti tyttöjen Stadi Cupin voiton. Joukkue voitti kaikki pelaamansa ottelut maalierolla 43-3. Loppuottelussa kaatui FC Kasiysi Tikrut lukemin 1-0. Hongan Aurora Troberg valittiin ikäluokkansa parhaaksi pelaajaksi.
C15 ja C14 poikien piiriturnaus Pohjola Cup pelataan Oulussa 14.-16.6.07. Uudenmaan piirijoukkueisiin valittiin seuraavat pelaajat:C15 Jere Pyhäranta, Toni Vuorinen, Sphetim Kamberi, Elja Heiskanen, Ville Siltala, Mikko Huuskonen ja Jonni Klemola. C14 Patrick ja Daniel O´Shaughnessy, Tim Väyrynen, Jani Jokinen, Kalle Laaksonen, Peetu Lepistö, Antti Mäkijärvi, Valmir Seferi, Mathias Riipi ja Jaakko Hietikko. Honka toivottaa pelaajille onnea turnaukseen.
Keskiviikkona 13.6. klo 18.30 pelataan Tapiolan urheilupuistossa naisten liigan ottelu FC Honka-SC Raisio. FC Hongan pelaajilla ja valmentajilla sekä kaikilla alle 16-vuotiailla on vapaa pääsy otteluun. Muuten aikuisilta pääsymaksu on 5 euroa. Keskiviikon peli on FC Hongan naisten joukkueen viimeinen kotiottelu ennen sarjataukoa. FC Honka on naisten liigassa toisella sijalla, kahden pisteen päässä HJK:sta, jolla tosin on yksi ottelu enemmän pelattuna. Voitolla keskiviikkona FC Honka siirtyy naisten liigan kärkeen!
Ilman piirijoukkuepelaajiaan Turun turnaukseen osallistunut Honka 93 voitti turnauksen finaalissa Turun Palloveikot 2-0 ja semifinaalissa FC Interin Turusta maalein 1-0. Joukkue pelasi turnauksessa viisi ottelua, joista neljä voittoa ja yksi tasapeli. Honka majoittui Turun ja Kaarinan leirikeskukseen Kunstenniemeen, joka on suositeltava ja halpa vaihtoehto Turun turnauksiin osallistuville joukkueille.
Sunnuntaina 10.6.07 klo 18.30 pelataan Tapiolan Urheilupuistossa Naisten liigaottelu FC Honka-FC Sport (Vaasa). FC Hongan pelaajilla ja valmentajilla sekä kaikilla alle 16-vuotiailla on vapaapääsy otteluun. Muuten aikuisilta pääsymaksu on 5 euroa. Sunnuntain peli on FC Hongan naisten joukkueen perinteinen koululaisille suunnattu ottelu. Naisten edustusjoukkueen pelaajat vierailivat toukokuun lopussa viidessä espoolaisessa koulussa, kertomassa itsestään ja FC Hongasta, jakamassa aineistoa FC Hongan jalkapallokouluista ja -leireistä sekä Palloliiton koulutoiminnasta ja pitämällä aamun avauksia ja jalkapalloharjoituksia liikuntatunneilla. Vierailujen yhteydessä pelaajat jakoivat oppilaiden vanhemmille ja opettajille noin 300 vapaalippua. Palloliiton järjestämällä tapahtumatorilla Rautatientorilla FC Hongan pelaajat jakoivat viikolla nimmareiden lisäksi noin 100 vapaalippua. Sunnuntain otteluun on ilmoittanut saapuvansa myös EPS:n Leijonat-97 tyttöjoukkue vanhempineen.Toivottavasti FC Hongan tyttö- ja poikajoukkueet ottavat tämän haasteena ja saapuvat myös paikalle. Ottelun tauolla kaikille lapsille tarjotaan mehua. FC Honka on naisten liigassa toisella sijalla, pisteen päässä HJK:sta, jolla tosin on yksi ottelu enemmän pelattuna. Sunnuntain FC Honka pelaa pitkästä aikaa kotikentällään. Ja jo keskiviikkona 13.6.07 klo 18.30 on seuraava kotiottelu. Silloin vieraaksi saapuu SC Raisio.
RSS ATOM