Jäsenhuone|Työhuone

Hongan 93-pojat Euroopan lopputurnaukseen

13.8.2007

Hongan 93-poikien musta joukkue onnistui siinä, mihin monta Hongan aikaisempaa joukkuetta oli pyrkinyt, voitettuaan Pajulahden urheiluopistolla Nike Premierin Suomen lopputurnauksen. Yleensä tiellä on aina ollut HJK, jolle on kärsitty loppu- ja semifinaaliotteluvaiheissa kirveleviä tappioita. Pajulahden turnaus alkoi perjantaina 10.8 ja päättyi sunnuntaina 12.8.

Lopputurnaukseen osallistui eri puolilta Suomea 16 joukkuetta, jotka arvottiin hienossa avajaistapahtumassa neljään eri lohkoon. Lohkoissa pelattiin yksinkertainen sarja. Lohkojen kaksi parasta ratkaisivat turnausvoittajan cup-menetelmällä.

Pajulahden turnauksessa Hongalta oli mukana kaksi joukkuetta musta ja keltainen.

Honka mustan alkulohkoon arvottiin HPS Helsingistä, Jippo Joensuusta ja OLS Oulusta. Musta ratkaisi lohkovoiton jo kahden pelin jälkeen voitettuaan sekä HPS:n että Jipon 4-0. Lohkon kolmannella pelillä ei ollut enää merkitystä ja peli päättyi tasan 0-0 OLS:n kanssa. Muut jatkajat olivat KäPa Roma, TPS, HJK, Ilves, HPS, VIFK ja KuPS. Honka keltainen jäi alkulohkonsa viimeiseksi.

Neljännesvälierässä musta kohtasi KuPS:n. KuPS taisteli erinomaisesti ns. suurella sydämellä, mutta joutui taipumaan Antti Mäkijärven 2 ja Mathias Riipin maaleilla 3-0.

Semifinaaliin selvisivät myös HJK, KäPa ja Tampereen Ilves.

Honka mustan päätavoitteena oli koko vuoden ajan ollut Nike Premierin lopputurnaus. Se näkyi pelaajissa, kun turnauksen viimeinen pelipäivä aukeni. Vaikka edellisten päivien hellesäät olivat vaihtuneet sunnuntain sadekeleihin ei se tahtia eikä keskittymistä häirinnyt. Peli oli erinomaista eikä vastustajilla ollut mahdollisuuksia.

Semifinaalissa vastassa oli Jutta Rautiaisen valmentama KäPa Roma, joka oli voittanut VIFK:n maalein 4-2. Kun Jani Jokinen oli puskenut alkuminuuteilla kulmasta upeasti 1-0 johdon hallitsi musta peliä selvästi. Mathias Riipi onnistui kahdesti, Joakim Streng kerran ja Tim Väyrynen kerran. Loppunumerot olivat 5-0 ja sen lisäksi pallo osui kolmesti tolppiin tai ylärimaan. Toisessa semifinaalissa HJK voitti Ilveksen 4-0.

Finaalissa Honka musta otti ohjat käsiinsä heti alkuminuuteista alkaen. Liikkuvat Hongan pelaajat eivät päästäneet klubilaisia missään vaiheessa peliin mukaan. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa aivan ensimmäisen puoliajan loppuun saakka, jolloin Valmir Seferi puski vaparista komeasti 1-0. Hongan vahva esitys jatkui myös koko toisen jakson. HJK:n nostaessa puolustustaan aukeni myös Hongalle selvempiä maalipaikkoja. Tim Väyrynen osui kolmesti, Mathias Riipi ja Antti Mäkijärvi kerran. Loppunumerot Hongalle murskaavat 6-0. Lisämaaleihinkin oli paljon mahdollisuuksia. HJK:lla ei oikeastaan ollut maalintekopaikkoja.

Voiton myötä Honka selvisi ensimmäisen kerran Euroopan lopputurnaukseen, jossa mukana on 20 joukkuetta. Lopputurnaus pelataan joko Tanskassa tai Unkarissa toukokuussa ensi vuonna. Euroopan kolme parasta joukkuetta selviää maailman lopputurnaukseen, mikä pelataan elokuun alussa Kapkaupungissa. Maailman lopputurnauksen voittoa puolustaa FC Barcelona, joka viime viikolla pelatussa finaalissa voitti Brasilian Sao Paulon 1-0.

Honka keltaisen pelit kulkivat sunnuntaina paremmin. JBK Pietarsaaresta voitettiin 3-2 ja viimeisessä ottelussa Porin Jazzia vastaan tilanne oli vielä loppuminuuteilla keltaiselle 2-1. Jazz kuitenkin voitti lopulta 3-2 ja keltaisen loppusijoitus oli 14.

Turnauksen all stars-joukkueeseen valittin Daniel O´Shaughnessy, Patrick O´Shaughnessy, Tim Väyrynen ja Valmir Seferi Hongasta.

Hongan mustaa joukkuetta valmensivat Raimo Konkola ja Robert O´Shaughnessy sekä huoltajana Pekka Pulli.

Espoota pelataan nyt maailmankartalle myös junioritasolla niin kuin Hongan stadionin julisteessa mainostetaan.