Jäsenhuone|Työhuone

Honka siirtyy ikäluokkamalliin nuorimmissa nappuloissa

5.5.2015

Honka siirtyy aloittavissa ikäluokissa (ja muutamissa pilottiprojektina jo matkalla olevissa) ikäluokkamalliin, jossa viihdytään ikävuodet 5 - 9. Viimeinen näistä ikävuosista vietetään ylimenovaiheena akatemia-, haaste- ja harrastejoukkueissa ikäluokkamallin sisällä.  Kymmenen vuotta täyttävät pelaajat siirtyvät ikäluokkamallista honkalaiseen kolmiportaiseen joukkuemalliin (akatemiajoukkue, haastejoukkue ja harrastejoukkue).

Ikäluokkamallissa jokaisella ikäluokalla on ammattivalmentaja ikäluokkavastaavana. Hän laatii ikäluokalle seuran valmennuslinjan mukaisen harjoittelun kausisuunnitelman ja organisoi ikäluokan toiminnan yhdessä ikäluokan muiden toimitsijoiden kanssa. Ikäluokkavastaava raportoi seuran nappulavalmennuspäällikölle. Ikäluokkavastaava ohjaa ikäluokkansa ensimmäisen joukkuemallin mukaisen toimintavuoden (F10) alkuun asti ja siirtyy sitten ottamaan vastuulleen uuden 5-vuotiaiden ikäluokan.  

Ikäluokkamallin hyötyjä:

-      jalkapalloharrastuksen aloittaminen on helppoa, mukaan voi tulla milloin vain ja minkälaisena pelaajana vain (kuten seuramme arvoissa luvataan on meillä sinulle joukkue)

-      seuran jalkapallokoulusta siirrytään luontevasti ikäluokkatoiminnan piiriin

-      valmennus on ikäluokittain yhden ammattivalmentajan varmoissa käsissä ja seuran linjausten mukaista

-      ikäluokan sisällä pelaaja voi lajia harrastaa lajia joustavasti oman kulloisenkin osaamistasonsa mukaisessa taso- ja pienpeliryhmässä

-      joukkuemalliin aikanaan tapahtuva siirtymistä tuskin huomaa koska tulevat joukkueet muotouvat ikäluokkamallissa vietettyjen vuosien aikana itsestään ja vähitellen

-      pelaaja voi itse valita itselleen kulloinkin sopivat viikkoharjoituskertojen määrät

-      innokkaat vanhemmat löytävät tässäkin mallissa itselleen tehtäviä joukkueen ja honkalaisen perheen parista

 

Ikäluokkavastaavina toimivat:

F8 (2007-syntyneet)                                 Kimmo Eronen

F7 (2008-syntyneet)                                 Jere Matinlassi

F6 ja F5 (2009-2010 syntyneet)             Mikko Hackman

 

Lisätietoja: nappulavalmennuspäällikkö Kimmo Ketonen (kimmo.ketonen@fchonka.org)