Jäsenhuone|Työhuone

Saku Heiskanen TSG Hoffenheimiin

8.8.2017 klo 12:00

Heiskanen on aloittanut treenaamisen TSG Hoffenheimin U17-Akatemian kanssa jo kesän aikana.
Sakua testattiin leireillä mm. ainutlaatuisen footbonautin avulla.

FC Hongassa ja Esport Hongassa pelaava Saku Heiskanen lähtee kolmivuotisella sopimuksella Bundesliigaseura TSG Hoffenheimin U17-akatemiaan. Syksyllä 16 vuotta täyttävä Heiskanen on treenannut Saksassa jo heinäkuusta lähtien.

Keskikenttäpelaaja Saku Heiskanen on siirtynyt Hongan riveistä TSG Hoffenheimiin. Sopimus on kolmivuotinen ja Heiskanen on aloittanut treenaamisen TSG Hoffenheimin U17-Akatemian kanssa jo kesän aikana. 

Siirto ei tule yllätyksenä, sillä TSG Hoffenheim on seurannut Heiskasen otteita syksystä lähtien. ”Pelasin viime syksynä nuorten maaottelussa Ruotsia vastaan, ja kykyjenetsijä Ville Aarnikko otti yhteyttä sen jälkeen. Kävin testileirillä Hoffenheimissa heti lokakuussa ja uudelleen tammikuussa.”

Leireillä Heiskanen pääsi näyttämään omia taitojaan treeneissä ja peleissä. Lisäksi oli monenlaisia testejä, kuten ainutlaatuinen footbonaut. Vasenjalkainen Heiskanen arvioi vahvuuksikseen hyvän potkutekniikan ja nopeuden sekä sen, että hän näkee kenttää hyvin. ”Pienestä koostani huolimatta olen sinnikäs kamppailutilanteissa ja pärjään hyvin kaksintaistelussa.” 

”Sakulla on poikkeuksellinen kyky siirtää harjoituksissa opitut asiat viiveettä ottelutilanteisiin sekä soveltaa oppimaansa parhaan ratkaisun löytämiseksi”, toteaa FC Hongan valmennuspäällikkö Niko Laiho, joka on myös valmentanut Heiskasta.


Mutkien kautta junioriputken läpi

Kirkkonummelainen Heiskanen tuli Masalan kisasta FC Honkaan 9-vuotiaana, kun vuonna 2001 syntyneiden akatemiajoukkue perustettiin. Muutaman vuoden jälkeen hän siirtyi pariksi vuodeksi haastejoukkueeseen, koska halusi harrastaa myös jääkiekkoa. Vähitellen pojalle kirkastui, että ”fudis on se juttu”. 

01-akatemiaan paluun jälkeen vauhti on ollut kova, sillä joukkue on niittänyt voittoja ja menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Esimerkiksi Etelä-Länsi-liigassa kirkkain sija on otettu kolme kertaa. 

Takaisku tuli vuoden 2015 alussa, kun Heiskasen polvi hajosi piiritapahtumassa. ”Polvivamman kuntoutuksessa kesti yhdeksän kuukautta”.

Heiskaselle oli heti täysin selvä, että hän tekee kaikkensa palatakseen takaisin futiskentille. ”Kuntoutuksen aikana vahvistin fysiikkaani ja tein kaikkea muuta, mikä nopeutti kentällä pääsyä.” 

Jo vuonna 2016 Heiskanen saikin kutsun maajoukkueen testileirille.

”Saku on onnistunut kääntämään vastoinkäymiset voitoksi ja on sen myötä vahvempi kohtaamaan uusia haasteita. TSG Hoffenheimista saamamme rohkaisevan palautteen perusteella on ennustettavissa, ettei Sakun siirto ole yksittäinen tähdenlento. Tämä tarjoaa meille jatkossakin mahdollisuuden yhteistyöhön yhden Euroopan parhaimman jalkapalloakatemian kanssa”, Laiho toteaa.


Arki haltuun

Muuttoon Heiskanen on valmistautunut opiskelemalla saksaa päivittäin, heti ysiluokan päättymisestä lähtien. Opinnot jatkuvat Hoffenheimissa ja Heiskanen arvelee, että kieli on pian kohtuullisesti hallussa. Koulupolku jatkuu syksyllä saksankielisessä lukiossa, jonne tulee myös joukkuekavereita. 

Ammattilaisuudesta haaveileville nuoremmille junioreille Heiskanen antaa vinkiksi, että arjen pitää olla kunnossa. ”Kannattaa pitää kiinni treenaamisesta ja muistaa syödä ja nukkua kunnolla. Treenaa myös monipuolisesti, eli tee fysiikkasi hyväksi ja pallon kanssa monenlaisia juttuja.”

Heiskasella itsellään nämä asiat ovat olleet selkeitä oikeastaan aina. ”Kiitos tästä kuuluu tietysti myös vanhemmilleni. Ja haluan kiittää myös Honkaa näistä vuosista ja saamastani tuesta.”

Lisätietoja: Valmennuspäällikkö Niko Laiho, FC Honka ry P. 050 567 8395, niko.laiho@fchonka.fi