Jäsenhuone|Työhuone

Honka Stars 97 hopealle Tanskassa

6.5.2008

Norhalne-Cup pelataan vuosittain Pohjois-Jyllannissa Tankassa. Tämän vuoden turnaus oli järjestyksessä 35. Turnaukseen osallistui 456 joukkuetta 15 maasta. Kaikki ottelut pelattiin nurmikentillä. FC Honka oli mukana viidellä joukkueella. 96-poikiin osallistuivat Honka Akatemia eliittisarjaan, Honka musta A-sarjaan ja Honka keltainen B-sarjaan. Honka Stars musta oli mukana 97-poikien eliitissä ja Honka Stars keltainen 7 v 7 sarjassa

Honka Stars musta menestyi Hongan joukkueista parhaiten. Alkulohkon Honka Stars musta voitti maalieron turvin, kun kolme joukkuetta päätyi tasapisteisiin. Loppusarja oli yhtä jännittävä. Honka ja tanskalainen Overlund olivat tasapisteissä kolmen joukkueen loppusarjassa ja maaliero sama. Myöskin joukkueiden keskinäinen peli päättyi tasan. Turnaus ratkaistiin erillisellä rangaistuspotkukilpailulla. Sen voittivat tanskalaiset juhlien turnausvoittoa.

Honka Stars keltainen sijoittui omassa sarjassaan 8. sijalle.

96-pojissa Honka akatemia hävisi alkulohkossa turnauksen kakkoselle tanskalaiselle Grevelle ja jatkopeleissä myös rankkareilla Brasilian Ferroviarolle. Lopullinen sijoitus oli 11. 24 joukkueen eliittisarjassa.

A-sarjassa lähinnä Honka keltaiseen pohjautunut joukkue, jossa mukana oli myös kolme 95 akatemian sekä kolme 96 akatemian pelaajaa, taisteli erinomaisesti. Kaikki ottelut olivat tiukkoja. Neljän joukkueen loppusarjassa pelattiin 1-1 Aabybron kanssa, voitettiin englantilainen Professional Soccer Academy 2-1 ja tanskalainen  Mariehoj 2-1. Tappio oli tanskalaisten ainoa pistemenetys turnauksessa.

B-sarjassa Honka keltaisen muut pelaajat olivat lähellä finaalipaikkaa. Ratkaisuottelussa Honka johti saksalaisia vastaan vielä puoliajalla 2-0, mutta taipui toisen jakson loppuvaiheissa 2-3 tappioon. Lopullinen sijoitus oli neljäs.

Hongan joukkue matkusti Tanskaan linja-autolla sekä muutamalla henkilöautolla. Mukana oli 44 pelaajaa, joista yksi loukkaantuneena. Joukkueiden pelaajavahvuus oli 14-15 pelaajaa ja se riitti mainiosti turnauksen läpiviemiseen, vaikka ennalta pelättiin pelaajien riittävyyttä. Matka oli hieno kokemus kaikille pojille ja kotiin palattiin iloinen ilme naamalla.