Jäsenhuone|Työhuone

FC Honka T01 Akatemialle kultaa Cordial Cupista

19.5.2016

Cordial Cup -turnaus on yksi Keski-Euroopan suurimmista junioriturnauksista.

 

FC Honka Akatemia T01 voitti kultaa Itävallassa järjestetyssä Cordial Cup -turnauksessa! Turnaus on yksi Keski-Euroopan suurimmista junioriturnauksista. Tyttöjen C15 sarjaan osallistuu joka vuosi useita Saksan suurimpien bundesliigaseurojen joukkueita. FC Hongan kulta on ensimmäinen mitali, mitä suomalaiset joukkueet ovat koskaan turnauksessa saavuttaneet

Tytöt voittivat finaalissa TSG Hoffenheimin niukasti mutta ansaitusti 1-0, ja matkalla finaaliin kaatoivat mm. Bayer 04 Leverkusenin maalein 2-0. Tytöt eivät hävinneet turnauksessa yhtään peliä ja maaliero oli 17-1. Lisäksi Nana Yang valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi tyttöjen sarjassa! Tyttöjen ja poikien turnaukseen osallistui kaikkiaan 166 joukkuetta 20 maasta. C15 tyttöjen sarjassa oli 20 joukkuetta Saksasta, Itävallasta, Italiasta, Sveitsistä, Slovakiasta, USA:sta, Norjasta sekä Suomesta vain FC Honka.

Turnausvoittajat ansaitsivat myös seuraavalle C15 ikäluokalle eli Hongan T02 -tytöille ilmaisen hotellimajoituksen ja ruokailut 16 pelaajalle ja 2 valmentajalle ensi vuoden turnauksessa, minkä rahallinen arvo on 4000€ luokkaa! Borussia Dortmund on myös kutsunut voittajajoukkueen pelaamaan heidän stadionillaan tulevalla kaudella.