Jäsenhuone|Työhuone

Seura

 FC Honka ry on mukana Fortum Tutor toiminnassa, joka kehittää nuorten jalkapallon harrastajien valmennusta. Tavoitteena on tuoda peli-iloa lapsille ja lisää harrastajia lajien pariin. Sivustolta löytyy treenivinkkejä.

 Sami Hyypiä Akatemia kehittää nuorten suomalaisten jalkapalloilijoiden valmennus- ja tutkimustoimintaa. Hongan akatemiajoukkueet ovat aktiivisesti mukana SHA:n toiminnassa.

Hongan naisten edustusjoukkue pelaa Naisten Liigassa
Hongan miesten edustusjoukkue pelaa 2 divisioonassa

 

Honka on tunnettu laajaa juniorityötä tekevänä seurana ja yksi Suomen suurimmista kasvattajaseuroista, josta pääsee vuosittain lukuisia nuoria pelaajia nuorten maajoukkueisiin. Organisoitu seuratoiminta alkoi vuonna 1957 perustetun Tapion Hongan jalkapallojaostona. Vuonna 1975 jalkapallotoiminta irrottautui omaksi erikoisseurakseen joka otti nimen FC Honka. 

Seuran tarkoituksena on harrastaa jalkapalloilua kaikilla tasoilla ja tarjota jokaiselle edellytyksiensä mukaista toimintaa. Sekä kilpailu- että harrastustoiminta toteutetaan laajalla nuorempien ikäluokkien toiminnalla ja tavoitteena on ylläpitää ja kehittää korkealaatuista toimintaa, joka on vuosittain saavuttanut näkyviä tuloksia sekä tytöissä että pojissa.

Hyvää nuorisotyötä tukee nykyisellään miesten edustusjoukkue Ykkösessä ja naisten edustusjoukkue Jalkapalloliigassa. Seuran toiminta-aluetta on erityisesti Tapiola, jossa miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa. FC Honka r.y. on juniori-, tyttö- ja naisjoukkueita sekä miesten I divisioonan joukkuetta hallinnoiva yhdistysmuotoinen jalkapalloseura.

 

Kansainvälisen urheilututkimuksen keskuksen (CIES) tekemässä katsauksessa vertailtiin 31 eurooppalaisen pääsarjan pelaajien kasvattajaseuroja (seuroja joissa pelaaja oli pelannut vähintään kolme kautta 15-21 -vuotiaana). Eniten pelaajia korkeimmille sarjatasoille oli saanut Ajax (77 kpl). Pohjoismaisista seuroista kolmanneksi parhaaksi ylsi FC Honka (30 kpl).  Lisätietoa: www.cies.ch ("Ajax tops the European list of the most training oriented clubs")