Jäsenhuone|Työhuone

Pelaajasiirrot ja pelipassit

Ohjeet: pelaajasiirtoihin, pelipassien ostamiseen ja futsal-pelaajien merkitsemiseen

 

Palloliiton uusi jäsenrekisteri Pelipaikka on avattu seuroille. Löydät kirjautumisen ja ohjeita ohjelman käyttöön seuraavasta osoitteesta: https://www.palloliitto.fi/pelipaikka/.

Siirtoikkuna on kiinni eli siirtokielto on 2.9.-15.11. Siirtokielto ei koske leikkimaailmaikäisiä, alle 12 v. Futsal edustusoikeuden muutoksen voi tehdä 1.6-31.1. välisenä aikana.

 

Pelipaikka-ohjelman myötä ovat pelaajasiirtoihin liittyvät rutiinit muuttuneet.

 

Uusi pelaaja joukkueeseen toisesta seurasta

Nykyisin pelaajasiirron pyytää pelaajan uusi seura. Kun vanha seura on hyväksynyt siirron, päivitetään pelaajan kaikki tiedot ennen kuin siirto on valmis. Jos puuttuu puhelinnumero tai osoite, siirto jää kesken.

 

Hongan käytäntö:

Joko jojo pyytää siirron itse Pelipaikan kautta (kts. ohje Pelaajasiirron tekeminen Pelipaikssa) tai

1. Jojo pyytää siirtoa sähköpostilla osoitteesta toimisto@fchonka.org. Tarvittavat tiedot ovat:

Pelaajan nimi

pallo id

Uudet pelaajat olisi hyvä lisätä heti myös Jalmariin, jotta tietojen tarkastuksen yhteydessä löytyvät tarvittaessa: osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite

 

2. Seurasihteeri pyytää siirron Pelipaikan kautta.

 

3. Kun siirto on hyväksytty rekisteröitäväksi, seurasihteeri tarkistaa tiedot ja lähettää laskun jojolle/raholle.

Jos pelaajalla ei ole voimassa olevaa pelipassia, on myös pelipassi ostettava siirron yhteydessä. Samalla ostetaan vakuutus, mikäli muuta tietoa ei ole.

Pelaajalta tarkistetaan mm. osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja

status:  Amatööri (ei pelaajasopimusta) /Harraste- eli korttelipassipelaaja,

lisäksi aikuisilla statukset: Sopimuksellinen amatööripelaaja (liiton sarjoissa pelaava pelaaja)/Sopimuksellinen ammattilaispelaaja (liiton sarjoissa pelaava pelaaja).

 

4. Maksun suorittamisen jälkeen pelilupa tulee voimaan.

 

 

Lähtevän pelaajan siirtorutiini

Hongan toimisto hyväksyy/hylkää siirtopyynnöt. Jos pelaaja on Jalmarissa joukkueen listoilla, kysytään jojolta/raholta voidaanko siirtopyyntö hyväksyä. Vanhalla seuralla on vain 7 päivää aikaa hyväksyä siirto. Hylkäyksen syyksi kelpaa vain rästissä olevat maksut.

 

 

Pelaajan siirtyminen joukkueesta toiseen Hongassa

Siirto on suunniteltava yhdessä lähtevän ja uuden joukkueen valmentajien kanssa. Hongan toimistolle ei tarvitse tiedottaa yksittäisten pelaajien siirtymisestä joukkueesta toiseen Hongassa.

 

 

 

Pelipassin ja vakuutuksen ostaminen

 

Löydät kirjautumisen ja ohjeita ohjelman käyttöön seuraavasta osoitteesta: https://www.palloliitto.fi/pelipaikka/. SPL:n Pelipaikka-sivulta löytyy vasemmasta valikosta linkki kauden pelipassi ja vakuutushintoihin.  Jojot ja rahot saavat  käyttäjätunnukset toimistolta, toimisto@fchonka.org.

Ohjeita lyhyesti:

- Uusi aloittava jalkapalloilija lisätään ensin Pelipaikkaan Henkilöt – Lisää pelaaja. Pelipaikan ohjeessa se on nimellä Pelaajan rekisteröiminen.

- Pelipassin ostaminen joukkueen pelaajille tapahtuu kohdasta Henkilöt – Nippu-uudistaminen.

- Mikäli pelaaja ostaa itse pelipassin, vahvistetaan erikseen pelaajan olevan honkalainen.

 

- Pelaajan loukkaantuessa harjoituksissa tai peleissä toimi toimintaohjeen mukaisesti: Toimintaohje vahingon sattuessa.

 

 

Futsal-pelaajat

Futsal-pelaajilla pitää olla roolina futsal. Mikäli se puuttuu pelaajalta, se pitää lisätä pelaajalle Pelipaikassa. Ensin haetaan esille oikea pelaaja Henkilöt – Hae. Pelaajan etusivulla on painike Lisää rooli. Sitten valitaan pelaaja - futsal ja hyväksytään valinta. Lyhyt ohje futsal-roolin lisäämiseksi.

Mikäli pelaajalla on väärän seuran futsal-oikeus, niin siitä pitää käynnistää pelaajasiirto. Osa seuroista aktivoi futsal-roolin, vaikka pelaaja ei pelaisi yhtään futsal-peliä. Futsal-siirto on silti maksullinen.

 

 

Päivitetty 30.11.2015 -sh